Telefon
WhatsApp

Bilim Üsküdar Atölye Günü 2022

Bilim-Sanat-Değer Merkezli Gezi

✔️Ortaokul öğrencilerimize 6-7-8 Aralık tarihlerinde öğretmenlerimiz eşliğinde üç farklı grup halinde güzel bir program düzenlendi.

✔️Bilim,sanat ve değer merkezli programın ilk ayağında bilim ve bilimsel düşüncenin, toplumun tüm katmanlarıyla buluşturulması amacıyla oluşturulan “Bilim Üsküdar” yer aldı.

✔️ Bilim Üsküdar’da öğrencilerimizin daha önce seçimini yaptıkları atölyelerde yapılan 1 saatlik eğitim sonrası izlenilen planetaryum filmi ve “Bir Dünya Keşif” alanı ziyareti ile öğrenciler bilimle iç içe bir zaman dilimi geçirdi.

✔️Öğlen namazını Büyük Çamlıca Camii’nde cemaatle eda edebilme fırsatı edinen öğrencilerimiz camii hakkında bilgi de edindiler.

✔️Öğrencilerimizin programdaki son durağı Büyük Çamlıca Camii’nin altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi oldu.

✔️ 2019 da hizmet açılan İslam Medeniyetleri Müzesi’nde çağdaş müzecilik teknikleri kullanılarak dijital çalışmalar da hazırlanmış böylece ziyaretçilerin sadece görerek değil, etkileşimli deneyimler yaşayarak İslâm medeniyetini tanımaları hedeflenmiştir. Allah’ın “Hayy” isminden ilham alınarak hazırlanan, 2 dakika 17 saniyelik “Âb-ı Hayat” enstalasyonunda ayetlerle suyun gücü ve hayatımızdaki yeri anlatılmış, özel ses istasyonlarında ise Türk müzik makamlarının hastalıkların tedavisindeki kullanımlarından örnekler sunulmuştur. Ana hatlarıyla 15 tematik başlık altında şekillendirilen İslâm Medeniyetleri Müzesi’nde 7.yüzyıldan 19.yüzyıla kadar tarihlenen 600’ü aşkın eser sergilenmektedir.

✔️Öğrencilerimizin çok büyük ilgi ile takip ettikleri ve her yönden kazanımı yüksek bu programı düzenleyen öğretmenlerimize ve program sırasında öğrencilerimize eşlik eden öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.