Telefon
WhatsApp

İSTANBUL MAHİR İYİLİKTE YARIŞIYOR

Özel İstanbul Mahir İlkokulu-Ortaokulumuzda , 6 yıl öncesinde -İHH-İyilikte Yarışan Sınıflar- projesi kapsamında 10 yetim kardeş edinerek başlanan iyilik yarışı, bugün 130 yetim kardeşe sahip çıkmaya devam ederek sürdürülüyor.  Bu sayı ile şu anda Türkiyede projeye destek veren okullar arasında 1. Sıradayız.

Özel İstanbul Mahir çatısı altında, değerler eğitimi zümremizce yürütülen ve merhamet, yardımlaşma, kardeşlik, yetimi koruma duygularını hem öğrencilere hem de velilere yaşatacak iyilik projeleri bitmek bilmiyor.

İlkokul 4. Sınıf  ve ortaokul öğrencilerimiz  -Kendim yaptım, kendim sattım, parasını kuyuya attım.-sloganıyla yürüttükleri -İyilik günleri- projesiyle bu dönem kendi yaptıkları yiyecekleri yine arkadaşlarına satarak elde ettikleri  para ile İHH nın Afganistan da yapacağı 50 su kuyusundan birine de sponsor oldular.

İyilikte yarışan Özel İstanbul Mahir Ailesi İDLİB de yaşanan olaylara da duyarsız kalmadı.

 -İDLİB’e İYİLİK- sloganıyla başlatılan iki yardım projesinden ilki -ACİL YAŞAM EVİ- yapımına destek çalışması( 1 ev=2200 TL). Özel İstanbul Mahir, öğrenci, öğretmen ve velileri bu proje içinde büyük bir yarış içerisine girdiler ve 10 gün gibi kısa bir sürede 156.382,50TL toplayarak (71 acil yaşam evi) büyük bir hayra vesile oldular. Okulun yaptıracağı acil yaşam evleri, bu bölgede yoğun çalışmalar yapan İHH aracılığıyla inşa edilecek. Okul müdürümüz Mustafa Ertürk ve beraberindeki idarecilerimiz 17 Ocak Cuma akşamı İHH Maltepe temsilciliğini ziyaret ederek ,- İdlib e İyilik- sloganıyla başlatılan ve 10 gün gibi kısa bir sürede toplanan 156.382,50 TL yi (71 acil yaşam evi) bölgeye ulaştırılması için yetkililere teslim ettiler. İHH Maltepe şube başkanı Sayın Yüksel Akkuş ziyaret sırasında okul müdürümüze özellikle gülümseyen çocuklar-yetim çocuklar şenliğinde okulumuz tarafından kendilerine verilen destek dolayısıyla plaket takdiminde bulundu.


-İDLİB’e İYİLİK - sloganıyla başlatılan ikinci proje ise o bölgedeki kardeşlerimize kışlık kıyafet bot mont ve battaniye toplayıp göndermekti. Yine bu proje içinde, büyük küçük herkes büyük bir coşku içinde koşturarak 10 günde oldukça fazla eşya toplanmasını sağladılar. Özel İstanbul Mahir Ortaokulu öğrencileri hazırlanan ilk paketleri  iyilik zinciri oluşturup paketlere, sevgilerini de katarak elden ele araçlara taşıdılar.

Yarım tırdan fazlasını dolduran 250 paket 18 Ocak cumartesi günü  İHH  tarafından gönderilen araca yüklendi. Eşyaların araca taşınıp yerleştirilmesinde  Genç İHH ve Maltepe şubesi başkanı da bizzat görev aldı.

Özel İstanbul Mahir İlkokulu-Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve velilerimizi böylesine güzel projeleri hayata geçirdikleri için özellikle tebrik ediyor, iyilik projelerimizi destekleyen herkese teşekkür ediyor ,  iyilik yarışlarının farklı okullara da örnek olmasını diliyoruz.

Bu vesileyle de tüm hayırlarımızın en güzel şekilde yerlerine teslim edilmesini , mazlum olan kardeşlerimizin bir an önce feraha kavuşmasını niyaz ediyoruz. Selam ve dua ile . #idlibinyanındayız