Telefon
WhatsApp

Nijer Hatıraları Mart 2022


✔️29 Mart Salı günü Vakıf Tuğra salonumuzda kıymetli velilerimiz Rifat Bey ve Emel Hanımı ağırladık.

✔️Regaib Kandili’ni ve Berat Kandili’ni Nijer’de Hayrat Yardım Vakfı ile yürütülen yardım faaliyetleri ile geçiren velilerimiz bizlere hatıralarını anlattılar.

✔️Nijer’in Afrika’nın en fakir ülkesi olmasından Fransa ve Çin tarafından sömürülmesine, yılda 10 bine yakın çocuğun kaybolmasından, organ mafyasının ne denli hızlı çalışmasına kadar bir çok konuda dinleyenleri bilgilendiren velilerimiz, bölgede yaşayan halkın sefalet içinde yaşadıklarını çektikleri resimleri göstererek de paylaştılar.

✔️Bölgedeki halkın her şeye rağmen İslam’a olan bağlılıklarının çok kuvvetli olduğunu dile getiren velilerimiz, Kur’an-ı Kerimlerle değilde ellerindeki tahtalara (luh) yazdıkları sayfalarla küçük yaştan itibaren hafızlık yaparak büyüyen çocukların sevgi ve muhabbetlerine hayran kaldıklarını dile getirdiler.

✔️Bölgede TİKA’nın sürdürdüğü faaliyetlerin de çok kıymetli olduğunu söyleyen velilerimiz Nijer halkının Türkiye’ye çok büyük sevgi beslediklerini ve devletimiz için dua ettiklerini anlattılar.

✔️Duygu dolu anlar yaşayan anlatırken yine o anları yaşıyorcasına duygulanan ve dinleyicilere bunu hissettiren Rifat Bey ve Emel Hanım bölgeye yeniden, yeni iyilik projeleri ile gitmenin duasıyla Türkiye’ye dönmüşler.

✔️Okulumuza Nijer Hatırası olarak hafız öğrencilerin kendi elleri ile yazdığı tahta Kur’an levhalarından (luh) bir tane de hediye getiren kıymetli velilerimize bugünkü sunumları için teşekkür ediyor, Rabbimizin kendilerini, kendi duaları da olan her dem hizmet için koşturanlardan eylemesini diliyoruz.

✔️Günün en önemli notu; Varlık içinde şükretmekten aciziz. Medeniyetin içinde insanlıktan fakiriz.

✔️Davetimize icabet eden misafirlerimize de teşekkür ediyoruz.