Telefon
WhatsApp

ORTAOKUL MEZUNİYET TÖRENİ 2021

 

25 Haziran Cuma akşamı okul bahçemizde 2020-2021 Öğretim yılı Özel İstanbul Mahir Ortaokulu mezuniyet töreni gerçekleşti. Ortaokuldan mezun olan 39 öğrenciye pandemi tedbirleri kapsamında ailelerinden sınırlı sayıda misafirin katılımıyla güzel bir mezuniyet töreni yapıldı. Kurumumuzun ilk açıldığı 2011 yılından itibaren anasınıfı, ilkokul ve ortaokul yıllarını burada geçiren çok sayıda öğrencimizin yer aldığı mezuniyet töreni bu yönüyle çok büyük anlam taşıdı. Hiçbir aşırılığa kaçmadan, değerlerimize sahip çıkılarak gerçekleşen mezuniyet töreninde ailelerin mezun öğrenci ile sahneye davet edilmesi ve yine onlara da teşekkür belgesi verilmesi aileleri de duygulandırdı. Program yemek ve plaket takdimi şeklinde iki bölümden oluşurken, öğrencilerinde kendilerine yıllardır emek veren hocalarına hediye takdimi ile üçüncü bir bölüm daha gerçekleşti. Özellikle Okul Müdürümüz Mustafa Ertürk Hocamız öğrencilerimizden kendisine ithafen yazılmış yazı ve mezun isimlerinin bulunduğu ışıklı plaketi aldığında çok duygulandı.  Mezuniyet programını hazırlayan tüm idareci, öğretmen ve personeli tebrik ediyor, katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyor, mezun öğrencilerimize bundan sonraki öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz. İstanbul Mahir Okulları Okul Müdürü Mustafa Ertürk’ün mezun öğrencilere yönelik olarak yaptığı konuşma metni ile gönderimizi noktalıyoruz.

“Tohum saç, bitmezse toprak utansın!

Hedefe varmayan mızrak utansın!

Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!

Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!” N.F.K

Sevgili Öğrencilerim, 2011 yılında attık tohumları… Ve her yıl ilime, bilime ve insanlığa hizmet edecek tohumlar saçmaya, onları yetiştirmeye ve ülkemizin ve dünyanın her yerine bu tohumlarla güzellikler yaymaya gönül verdik. İki dünyasını kurtaracak bir nesil yetiştirmek duasıyla hiç yılmadan, yorulmadan emek verdik, gayret ettik ve sizlerle bugünlere geldik.Bir insanın bu dünyada sahip olabileceği en değerli varlığı çocuklarıdır. Hepimizin çabası ve endişesi sizleri en iyi şekilde yetiştirmektir.

 

Sizler bizim yarına dair umudumuzsunuz. Sizler bu aziz vatanın, bu ümmetin umudusunuz. Yarınımız sizlere emanet. Sizler, İstanbul Mahir çatısının altında sadece bilgi öğrenmekle kalmayıp, sevmeyi, dostça yaşamayı, yardımlaşmayı, paylaşmayı ve tüm değerleri de öğrendiniz. Sizlerin geleceğe güvenle bakan, zihinsel ve fiziksel tüm yönleriyle gelişmiş, milli ve manevi değerlere sahip, akademik başarısı üst düzeyde olan, vatanımıza milletimize ve tüm insanlığa hayırlı hizmetler verecek, değerlerine sahip bireyler olması en büyük dileğimizdir.

 

Başarının en önemli şartı; azimli, kararlı, devamlı olmaktır. Hayatta diplomasız kişiler de azim sayesinde başarılı olabilir; ama nice çok zeki, çok akıllı kişi vardır ki azimsiz olduğundan yükselememiş, perişan olmuştur. Hayatta, her zaman karşınıza birtakım güçlükler çıkabilir; bunlar sizi asla yıldırmasın. Devamlı damlayan damlaların taşı oyduğunu, halının sabırla ilmek ilmek dokunduğunu, yolların adım adım, yürüye yürüye bittiğini hiç unutmadan; yolunuza, azimle, inançla ve sahip olduğunuz değerleri yitirmeden devam edin. Sizleri güzel ve yararlı işlerde görmek, emeğimizin semeresi olacaktır.

 

Bu vesileyle ortaokul mezuniyetinizin sizlere hayırlar getirmesini, burada aldığınız ilim ve terbiyenin, başlayacağınız yeni okulunuzda ve devam eden hayatınızda her daim rehberiniz olmasını ümid ediyorum. Sizleri seviyorum güzel çocuklar. Yolunuz açık olsun.

Hepiniz Allah’a emanet olun.

Selam ve dua ile.

Mustafa Ertürk

Özel İstanbul Mahir Okulları Okul Müdürü