Telefon
WhatsApp

Rehber Öğretmenimizin önerileri

Sevgili Velilerimiz;

Çocuklarımızın bir eğitim öğretim döneminin daha sonuna geldik. Sene başından itibaren göstermiş olduğunuz gayret için teşekkür ederiz.  Şimdi hem öğrenci hem de velileri bir karne heyecanı sarmış bulunmaktadır. Karne, bir eğitim- öğretim dönemi sonunda öğrenciye gösterilen bir kısım derslerden elde ettiği başarı durumunun göstergesi olarak kabul edilir. Karne günleri öğrencilik hayatının en önemli günlerinden biridir. Bu özel günü bazı öğrenciler için sevinç ve gurur içinde yaşarken, bazı öğrenciler ise üzüntü ve kaygı üzüntü ve kaygı içerisinde olabiliyor. Karne günlerinin korkulu rüya olmaması, bugünün öğrenciler için bir sonraki dönem için motivasyon kaynağı olarak hatırlanabilmesi için;

Karne, öğrencinin ders çalışma becerisini ölçen bir belgedir ancak kişiliğini ölçen bir belge değildir ve karne aynı zamanda başarının tek ölçütü de değildir. Her öğrencinin zihinsel yeterliliği, ilgi, yeteneği ve kişiliği farklıdır. Öğrencilerin çok farklı yeteneklere sahip olduğu göz önünde bulundurulmalıdır ve sadece ders notları değil davranış notları da değerlendirilmelidir.

Hızlı, yoğun ve yorucu geçen bir dönemin sonunda gelen yarıyıl tatili öğrenciler için; dinlenmek, eğlenmek ve ikinci döneme hazır olarak başlamak adına iyi bir fırsattır fakat sadece böyle düşülmemelidir.