Telefon
WhatsApp

Çanakkale Şehitlerimizi Ziyaret Ettik 2022

Açıklama Giriniz.


✔️22 Ekim Cumartesi günü ortaokul öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

✔️Gelibolu’da bulunan ve Osmanlı eserlerinden olan Cerrahi Hüseyin Camii’nde sabah namazı ile başlayan gezi programında bizlere eşlik eden rehberimiz Yasemin Hanım gerek yaya gerek otobüsle geçilen tüm mekanlarda öğrencilerimizin ilgiyle takip edeceği bir anlatımla Çanakkale destanının nasıl yazıldığını tarihin akışıyla tek tek anlattı.

✔️Öğrencilerimizin gezide en çok etkilendikleri yer ise Çanakkale Deniz Zaferinin 103ncü yıldönümü kapsamında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Açık Hava Savaş Hastanesi müzesi oldu.

✔️ Müze bal mumu heykellerle 1915 yılının o imkansızlıkları içerisinde o kahraman Mehmetçiklerimizin hangi şartlarda tedavi edildikleri, nelere katlanarak bu güzelim vatanı bizlere kazandırdıklarını anlatan çok güzel canlandırmalar içeriyor. Çadır ortamında o zor şartlarda nasıl bir tedavi gerçekleştirildiği gözler önüne seriliyor. Herkesin kanını donduran tüylerini diken diken eden çok gerçekçi sahnelerde öğrencilerimiz bir başka heyecan yaşayıp duygulandılar.

✔️Programa katılım sağlayan idarecilerimize, öğretmenlerimize ve tur görevlileri ile rehberimize teşekkür ediyor, Rabbimizden tüm öğrencilerimizi ve bizleri Çanakkale’de destan yazdıran imanı kuşanan, dinine, namusuna, vatanına, bayrağına sahip çıkanlardan eylesin diye dua ediyoruz.


#çanakkale #şehitlik #1915çanakkale #ziyaret #mahirokulları