Telefon
WhatsApp

Kuranda Anne Baba Okulu Söyleşisi

31 Mayıs 2022 Salı günü Eğitimci - Yazar Dr. Handan Yalvaç Arıcı ile gerçekleştirilen “Kur’an‘da Anne Baba Okulu” konulu program hocamızın kitabını konu edinen sunumu ile gerçekleşti.

Hocamız konuşmalarında kitabında konuyu açıklamak için ele aldığı 23 başlığa ayrı ayrı yer verdi. Hızın , hazzın ve mükemmel olma anlayışının hâkim olduğu modern çağın dayattığı mükemmel ve efsanevi anne babalık yerine sükûnetin ve huzurun teneffüs edildiği vahiy temelli bir anne babalık anlayışı kazanmanın yollarını bu 23 başlık altında özetleyen hocamız yazdığı kitapta da konuya dair Kur’an’da zikredilen peygamberlerin çocuklarıyla olan iletişimlerini ayetler ışığında ele aldığını ve telaşa kapılmadan fıtri olarak anne babalık potansiyelinin nasıl geliştirileceğine detaylıca yer verdiğini belirtti.

Günümüzde gerek sosyal medyanın gerekse modern psikolojinin etkisiyle çocukların ailelerinden hızla koparıldığını belirten hocamız, “Çocuğu olan çocuğuyla çocuklaşsın.” hadis-i şerifinin gereğini yerine getirip anne babaların çocukları ile dijital dünya dışında kaliteli vakit geçirmesinin çocuklarını kazanmaları için en önemli yol olduğunu dile getirdi.

Gerek içerik gerek sunum olarak dinleyenlerin zamanın nasıl geçtiğini fark etmediği programın sonunda misafirlerimiz hocamıza sorularını yöneltme ve “Kur’an’da Anne Baba Okulu” kitabını imzalatma fırsatı da buldular.

Eğitimci yazar Dr.Handan Yalvaç Arıcı Hocamıza yoğun programları arasında bize zaman ayırdıkları, sevgili velilerimize de davetimize icabet ettikleri için teşekkür ediyoruz.

Rabbimiz evlatlarımıza Kur’an ve sünnet üzere ebeveynlik-eğitmenlik yapabilmemizi nasib eylesin. Amin