Telefon
WhatsApp

OKUL İDAREMİZDEN AÇIKLAMA

ÖZEL İSTANBUL MAHİR ANASINIFI-İLKOKULU-ORTAOKULU                

COVİD-19 SÜRECİNDE BAŞLAYAN VE DEVAM EDEN

UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ VE

MERAK EDİLEN  HUSUSLAR HAKKINDA

        Tüm dünyada olduğu gibi Covid-19 salgını ülkemizde de derin etkiler oluşturdu. Devletimizin uyguladığı insan öncelikli yaklaşım, aldığı güçlü tedbirler ve   vatandaşlarımızın gösterdiği iş birliği ve destek sayesinde bu süreci gıpta edilecek bir şekilde atlatacağımızı görmekten mutluluk duyuyor, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

1 . 16 MART - 1 HAZİRAN ARASI UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ

  • Milli Eğitim Bakanlığı 23 mart 2020 pazartesi günü EBA ile uzaktan öğretime başlamış olsa da biz kurum olarak  her kademede 16 mart 2020 pazartesi günü öğretmenlerimizin yakın takibi ve velilerimizin desteğiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerimize hiç ara vermeden etkili bir şekilde başladık.
  • İlk hafta sabah belli saatlerde sınıf öğretmenlerimizce gönderilen ödev ve görevler yine aynı gün öğrenci tarafından yapılıp,  geri bildirimi ilgili öğretmene whatsapp yoluyla iletilmiş ve çalışmalar düzenli bir takip sistemiyle başarıyla sürdürülmüştür.
  • Ortaokulumuzda 23 mart haftasında  başlayan online derslerimiz, 30 mart pazartesi gününden itibaren anasınıfı ve ilkokul kademelerinde de başladı.
  • 23 Mart pazartesi gününden bugüne her günümüz sabah saatlerinde belli bir ders programı dahilinde sınıf ve branş öğretmenlerimizin yaptığı online dersler, öğleden sonra Kur?an hocalarımızın birebir özel dersleri, ilkokul ve ortaokulda İngilizce konuşma derslerimiz, ortaokulda rehberlik dersleri, ortaokulda gerekli gören hocalarımızın etüt dersleri, ödevlerin yapılması, gönderilmesi, kontrolü, etkinlikler, yarışmalarla  ve öğretmen öğrenci buluşmaları ile oldukça yoğun bir şekilde devam etti. Öğretmenlerimizin her birinin gerek bireysel gerekse zümrece büyük gayret ve özveri ile  saat gözetmeksizin, okulda oldukları zaman diliminden  daha fazla mesai harcayarak yaptıkları tüm çalışmalar ve bu sürecin yönetimi takdire şayandır.
  • Uzaktan eğitim çalışmalarımızda interaktif bir platform olarak OKULİSTİK üyeliği ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin her birine üç aylık üyelik olarak  ayrı ayrı satın alınmış ve derslerimizde aktif kullanımı sağlanmıştır.
  • Bu dönem içinde idrak ettiğimiz Ramazan ayı içerisinde  gerek okulumuz instagram hesabında yapılan canlı yayınlar gerekse değerler eğitimi zümremizin  yaptığı günlük çalışmalar evlerde, veli ?öğrenci ve tabi ki bizlerin Ramazan ayını büyük heyecanla yaşamamızı sağladı.
  • Vakıf yönetimimizden , idarecilerimize , öğretmenlerimizden diğer çalışanlarımıza  kadar bu dönemin kayıpsız atlatılması için uzaktan eğitimle okulu adeta eve taşıdık.    Bu zor sürecin okulumuz idaresince ve öğretmenlerimizce başarıyla yönetildiğine, tüm derslerin eksik bırakılmadan en güzel şekilde verildiğine ve öğretmenlerimizin öğrencilerine gösterdiği bu yakın ilgiye dair velilerimizden  memnuniyet, dua ve yanımızda olduklarına dair aldığımız mesajlar ve telefonlar bizim için  çok kıymetli.    Her bir velimize gerek bu dönüşleri gerekse sürecin başarıyla sürdürülmesine dair verdikleri destek sebebiyle çok teşekkür ediyoruz.

2. 1 HAZİRAN SONRASI DEVAM EDECEK  UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ

  • Daha önce sizlere yaptığımız açıklamalarda Türkiye Özel Okullar Derneği'nden de yapılan açıklama doğrultusunda, kurumumuzun her kademesinde eksik kalan eğitimin, muhakkak tamamlanarak telafi edileceğini,  bu konuda hiçbir öğrenci, veli, öğretmen ve çalışanımızın mağdur olmasını istemediğimizi belirtmiştik.
  • Yapılan son açıklamalar sonrasında vakıf yönetimimizle toplantılar yapılmış ve sürecin aşağıdaki şekilde devam ettirilmesine karar verilmiştir.

1 Haziran - 19 Haziran

3 Hafta Online Ders / Anasınıfı- İlkokul -Ortaokul

22 Haziran - 3 Temmuz

2 Hafta Online Ders / Anasınıfı- İlkokul - Ortaokul (8.Sınıflar Hariç)

22 Haziran - 10 Ağustos

Zoom ve instagram üzerinden kulüp - atölye çalışmaları ve etkinliklerin planlanması ve bunlara isteyen öğrenci gruplarının ücretsiz katılımının sağlanması

8 Ağustos

Öğretmenlerin Okula Başlaması

10 Ağustos- 28 Ağustos

3 Hafta Okulda Yüz yüze Ders

     Anasınıfı  - İlkokul - Ortaokul (8.Sınıflar Hariç) 

* Bu eğitim programının nasıl olacağısaat aralıkları vs . daha sonra paylaşılacaktır. Servis ve yemek hizmeti sunulacaktır.

Eylülün ilk haftası

Öğretmenlerin okulda çalışma haftası

7 Eylül 2020

Yeni öğretim yılının başlangıcı

 

Yukarıda belirtilen  tarihler pandemi sürecinde yapılacak resmi açıklamalara bağlı olarak  (Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı) revize edilebilir .

 

  • Tabi ki, bu süreçte beklentimiz okullarımızın bir an önce açılması ve eğitimin yüz yüze yapılmasıydı. Ancak biz belirttiğimiz tarihleri dikkate alarak mevcut şartlarda en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz.
  • İlkokul sınıflarımızda 1 hazirandan itibaren hafta sonu ödev verilmediği gibi, öğrencilerimizin dışarı çıkış izinlerinin olduğu çarşamba ve cuma günleri de ödev verilmeyecektir.
  • Ortaokul sınıflarımızda 1 hazirandan itibaren ödevlerin hangi gün hangi dersten isteneceğine dair çalışma planlanarak ilgili sınıf gruplarıyla paylaşıldı.
  • 8.Sınıflarımızın LGS ders - deneme - soru çözüm ve rehberlik  çalışma programları da planlanarak ilgili veli grubuyla paylaşıldı.
  • İlkokul ve ortaokul sınıflarımızda öğrencilerimizin dışarı çıkış izinlerinin olduğu Çarşamba ve Cuma günlerinde bu saatlere denk gelen İngilizce ve rehberlik ders saatleri revize edilmiştir. Birebir Kur?an dersleri saatleri ise ilgili öğrenci velisiyle hocamızın belirleyeceği saatlerde yapılacaktır.

3. UZAKTAN EĞİTİM SÜRESİNDE ALINAMAYAN YEMEK VE SERVİS HİZMETLERİ   ÜCRETLERİ HAKKINDA

COVİD-19 SÜRECİNDE EĞİTİMLE İLGİLİ ORTAK KAMUOYU AÇIKLAMASINDAN?                                 

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün ilgili yazısı ve yayımlanan yönetmelikle uzaktan eğitimin, yüz yüze eğitimin yerine  sayılacağı deklare edilmiştir.                   

 Ayrıca bildiride aşağıdaki açıklama da yer almaktadır.

-Eğitim dernekleri olarak bu süreçte okulların açık olamayışından kaynaklı öğrencilerimize sunulamayan servis ve yemek hizmetleri için velilerden ücret talep edilmesinin uygun olmadığı noktasında görüş birliği halindeyiz. Şayet bu ücretler velilerimiz tarafından peşin veya herhangi şekilde ödenmiş ise muhtemel telafi eğitimi sonrası, dönem başında hesaplanarak iade veya mahsup edileceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.-

 

  • Bu konuda hiç kimsenin farklı bir yorum içinde bulunmamasını ve herkesin gönlünün rahat olmasını bekliyoruz.

 

SONSÖZ

           Bizi yakinen tanıyan velilerimiz bizim samimiyetimizi bilirler. Biz bu yolda her zaman Rabbimizin rızasınca ve çocuklarımızın iyiliği için adımlar atıyoruz. Her biri bizim için çok kıymetli. Niyetimiz her dem hayırdır.

           Rabbimizden niyet ettiğimiz ve sonrasında uygulamaya geçirdiğimiz tüm çalışmalarımızın en güzeliyle şekillenmesi ve tamamlanmasını, aldığımız kararların hayırlı olmasını, çocuklarımızın bir üst eğitim kurumuna sağlıklı ve başarılı bir şekilde geçişinin sağlanmasını, bu konuda siz anne babaların ve biz eğitimcilerin muvaffak olmasını, sağlıklı bir şekilde okulumuza, öğrencilerimize ve siz kıymetli velilerimize buluşmayı niyaz ediyoruz.

Allaha emanet olunuz.

Selam ve dua ile.

 

 

01.06.2020

Mustafa Ertürk

Okul Müdürü